GönderenKonu: Merhaba Modelciler,  (Okunma sayısı 2436 defa)

sedat gedikli

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 18-07-2012
Merhaba Modelciler,
Tarih : 20-07-2012 Saat : 17:11

Merhaba sayın Modelciler,

Yaptığımız hobi nedeniyle internet üzerinden pk çok araştırma yapabiliyor ve malzeme siparişi verebiliyoruz. Ancak dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan bir aldığımız mal ve hizmetin kalitesi, eğer kalite iyiyse sorun yok değilse, satıcı geri almamak için elinden gelen zorluğu çıkarmayı amaçlıyor daha da olmadı hakarete varan cevaplar dahi almanız mümkün oluyor. Daha önce de yazmıştım, dünya para verip aldığımız planlardan sadece birinden faydalanabilmiş diğer modelleri yapacak arkadaşlar yaşadıkları sorunlar ve uyumsuzluklar nedeniyle modellerini bırakmışlardı. Bi  satıcıya iletildiğinde aldığımız cevap çok ilginçti" Siz yapamamışsınızdır " bunun üzerine diyecek bir şeyimiz olmadığından verdiğimiz parayı haram edip irtibatı koparmıştık.

Sayın modelciler diğer bir husus ise internet üzerinden indirilen planlar. Pek çok arkadaşımız bu yolu denemiş ancak verim alamadıkları içinde vazgeçmişlerdi. Şöyleki, planlar genellikle A4 boyutunda çizilmiş (taranmış) oldukları için diğer sayfa ile tam oturmayıp ya küçük ya büyük kaldıklarından atrıca detay verilmediği içinde üstünkörü bir yapı olduştuğundan vazgçilmesine neden olmuştur. Bu durum malzemeler içinde geçerlidir. Bir malzemeyi almadan önce elinize alıp bakarak, inceleyerek almak başka şey, sadece görünüşüne bakarak internet üzerinden almak başka şey. Beim tavsiyem internet üzerinden alım yapmamanız. Bir arkadaşım bakıp aldığı bir KİT model hazırda olmadığı için daha sonra Kargo ile yollanmış, gelen kutu açıldığında yaşadığı sıkıntıyı sitesinde yazmıştır.   Şimdi diyeceksiniz ki o zaman bu planları ve malzemeleri nereden temin edeceğiz, haklısınız, işte forum sayfalarının en önemli özelliği budur, sormak, daha önce yapanlardan bilgi almak, hataları varsa öğrenmek, neyi nereden temin edilebileceği konusunda danışmak. Çekinmeden cevap bulana kadar sorun. Siz sorun cevap alamazsanız ayıp cevabını vermeyenlerindir.

Sevgi ve saygılarımla.

Sedat GEDİKLİ


bulbul

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 21-10-2012
RE:Merhaba Modelciler,
Tarih : 20-10-2012 Saat : 21:46

    

     merhaba

     planlarin bircogundaki hatalar , her asamada zorluyor, tabiiki resimlerden veya kendimize gore yorumlayarak birseyler yapmaya calisiyoruz.  ben BANDIRMA dusunuyorum , ancak bahsettiniz zorluklari yasamak istemiyorum. bana tavsiye edebileceginiz plan cizimi kime ait olsun, bu konuda yonlendirir iseniz sevinirim veya teadrikte yardimci olabilirmisiniz tabiiki ucretleri mukabilinde.. bu arada bende aeropiccola ya ait  20 civari orijinal plan mevcut. faydalanmak isterseniz memnuyetle paylasirim Ankara ya gelme durumum olursa ugrarim suphesiz.. 1952 Ankara dogumluyum ancak 1965 den beri Izmir de oturuyorum, is guc aile durumu filan

hurmetler

hamdi kayser


sedat gedikli

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 18-07-2012
RE:Merhaba Modelciler,
Tarih : 23-10-2012 Saat : 17:43

Merhaba Sayın Hamdi Bey,

Malesef ülkemizde plan ve satış durumları inanın büyük sıkıntılar vermekte. Daha önce yaşadıklarımı yazmıştım. Bandırma için de size yazdım. Ben Taşanlar tersanesinin orijinal tersane planından esinlenip çizdiklerini yapmıştım. Ancak bu plan modelciliğe göre değil doğrudan orijinal gemi planı olduğu için size Cemil Akçenin çizdiği Samsundaki gemiye en yakın olanını yollayabilirim dmiştim isterseniz bana scoutsedat@gmail.com adresine yazınız. Paylaşmaktan sevinç duyarım.

Sağlıklı Kalın.

Sedat GEDİKLİ


Görkem

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi:
RE:Merhaba Modelciler,
Tarih : 14-05-2016 Saat : 09:48
Merhabalar çok keyifli bir çalışma olmuş elinize sağlık

erkan35

  • Forum Üyesi
  • İleti: 2
  • Üyelik Tarihi: 06-02-2018
RE:Merhaba Modelciler,
Tarih : 09-02-2018 Saat : 22:45
Merhabalar.. 
 Bende bodrum guleti yapmak istiyorum . Ama burada yazılanları okuduktan sonra aklımız karışıyor. güvenebileceğimiz ve planları teğmin edebileceğimiz bir site var mı. internet üzerinde birkaç site yöneticisi ile irtibat kurdum fakat plan vermeyeceğini sadece modelin kesilmiş halini göndereceklerini söylediler. plan olmadan model yapılabilir mi. gelen malzemeye nekadar güvenebiliriz , ne kadar sağlıklı olur . Yardımcı olursanız sevinirim. 
 Saygılarımla ..