GönderenKonu: Merhaba Sayın Dostlar,  (Okunma sayısı 18923 defa)

sedat gedikli

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 18-07-2012
Merhaba Sayın Dostlar,
Tarih : 09-09-2012 Saat : 22:51

Merhaba,

Aramıza yeni katılan ve katılacak olan model severlere hoş geldiniz diyorum. Gemi modelciliği eskiden pek çok sıkıntılar içinde yapılan bir hobi olmasına rağmen günümüzde tam tersine alet, edevat, yapıştırıcı, plan, ahşap malzeme gibi tüm malzemeleri bulmak kolaylaştı. Bu durumdan şu anlamı çıkarmamak lazım, internetten indirebileceğim planlar ???? acaba işinize yarar mı ? yapılabilecek kadar detay veriyor mu ? bu iki soru en basiti olmalıdır.

Diğer bir konu ise internette bulunan forum sayfaları, inanın kafa karışıklığından başka bir şey değildir. Çünkü her ülkenin kendine göre bir denizcilik anlayışı vardır. Şimdi soruyorum, hangi yabancı bir devlet modelcisi bize ait bir gemi modelini yapmış ? cevap verebilecek var mı ? ama bizlerde bir yabancı hayranlığı var, bu hayranlık nedeniyle ne bulursak yapmaya cabalıyoruz. Tama bu hataya ben de düştüm. Yıllarca bulabildiğim tüm planları aldım, eşten dosttan temin edebildiğim tüm planları arşivime kattım. Bir noktada bu olaya hak veriyorum. Ülkemizde hakikaten iyi çizilmiş kaliteli plan bulmak çok zor. Bulunanlardan ise yararlanmak için çok sıkıntı çekiliyor. Bunu yaşayan biri olarak tavsiyem plan üzerinde çok detaylı çalışılması, kaliteli bir cetvel ve kumpas ile ölçümler yapıp not alınması. Gerçi bu çizimlerde bilgisayar kullanılmadığı için (eskiden) rapido ile yapılan çizimlerde simetri ve ölçüm hatalarına çok sık yaşıyoruz. Bu sorunlar da modelciyi bıktırıcı ve modelcilikten uzklaştırıcı bir rol oynuyor.

Sayın modelciler, elimde bulunan planları kolay, zor ve çok zor olarak katagorilere ayırmak gerekirse, yeni başlayan arkadaşlara Karadeniz Taka ve çektirme ile başlamalarını tavsiye ediyorum. Bu sayede en azından yanlış yapılsa bile üzülmeyeceğiniz bir durum oluşur. Telafisi kolay olması da modelciyi soğutmaz ve bu sayede modelinden alacağı dersler sayesinde ileride yapacağı modellerde kolaylık sağlar.

Bu nedenlerden dolayı, tüm modellerin yapım aşamalarını detayları ile resimleyip sayfama yerleştiriyorum, kısmet olursa yakın zamanda atölyemiz hazırlanacak ve orada daha geniş bir alan elde edeceğiz bu sayede de güzel modeller yapacağız.

Sevgi ve saygılarımla, tekrar hoş geldiniz diyorum.

Sedat GEDİKLİ


kubilayafsar

  • Forum Üyesi
  • İleti: 3
  • Üyelik Tarihi: 10-09-2012
RE:Merhaba Sayın Dostlar,
Tarih : 10-09-2012 Saat : 13:29

Merhaba.

2 gündür sitede yazılanları derinlemesine okuyup duruyorum. Yıllardır büyük bir hevesle başlamak istediğim gemi modelciliğine nihayet 15 gün önce adım attım. Siz ustalarımın yanında daha yolun ilk adımlarını atıyorum. Gerekli olan tüm aletlerimi ve çalışma alanımı ayarlayıp küçük bir taka ile ilk model çalışmama başladım. Bir yandan bunca yıldır neden bu kadar beklediğime hayıflanıp bir yandan da çalışmalarıma devam ediyorum. Bu yolda katedilecek daha çok büyük mesafeler olduğunun bilincindeyim. Umarım bu uzun yolculukta siz ustalarımın tecrübelerinden de olabildiğince faydalanırım. Herkese çalışmalarında kolaylıklar dilerim. 

Ankara' dan selamlar. 

Kubilay AFŞAR


seckot

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi:
RE:Merhaba Sayın Dostlar,
Tarih : 11-09-2012 Saat : 00:56

Herkese Merhaba,

Yeni Üyelerdenim, Golden Hind (1577) yapımına başladım. İlk fırsatta (Resmi nasıl göndereceğimi çözer çözmez) gelişim resimlerini göndereceğim. İlk denemem olduğu için soracaklarım da olacaktır. Herkese kolay gelsin.


sedat gedikli

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 18-07-2012
Merhaba Sayın SECKOT
Tarih : 12-09-2012 Saat : 17:43

Merhaba,

Golden Hind güzel modellerden biridir, ancak plan iyi olursa. Piyasada bulunan planlardan hangisini çalışıyorsunuz. Mamoli çizimi ise inanın iyi olacaktır ancak mamoliden kopyalanan ise sizi yorar. İnşallah güzel bir eser ortaya çıkar. Kolay gelsin ellerinize sağlık resimleri bekliyorum. İlk sayfada yayınlamak isterim.

Sağlıklı kalın.

Sedat GEDİKLİ


sedat gedikli

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 18-07-2012
Merhaba Sayın Afşar,
Tarih : 12-09-2012 Saat : 17:44

 5  ...